Ne budite ribolovci – Štukajte se /Igrokaz na dan 16. Mart / Ožujak 2017.

Danas je  Četvrtak 16. Mart/ Ožujak 2023. godine.

Dani –  76/ 289  prošlih / budućih. Po tabijatu se naštelili i danas se neće nigdje micati. Tri kvarta od cenera se razmjenilo , a nismo ni osjetili ili pomislili da dani lete i štukaju se  ko štuke ili  barem  prolijeću kao rode u proljeće.

Rađalo se svih ovih dana , ali i umiralo.

Ljudi su kao lišće . Propupaju , pozelene , neki poplave i požute, mjestimično bijele , ili crvene, neki se zacrne. A opet  ih ima riđobradih za paklenie vatre zrele. Onda ih jesen  oboji do plamenih boja , nalik bojama budućih staništa , jal onih Ah ljepote , jal onih Uh belaja.

I tako rađaju se i odlaze ljudi.

Ko im kriv što se rađaju? Pa šta ? Nikakvo čudo. Uvijek je , od pamtivijeka tako bilo.Da se nisu rodili ne bi ni otišli.

A šta je prije pamtivijeka bilo? Pitajte naše Praroditelje. Pramajku nam nešto dobrano , plaho zasvrbjelo. A u raju ne me mreš počešati. Moš jednom i nogatrans.

Hvala Pramajci. Za vjek vjekova. Jes da nas iz miline u belaj uvalila. Da nije Eva , neka bi nas duga majka uvalila u takar. Mora žensko zasvrbiti, sad pa sad.

Tako su za nas nastala takarli vremena. Oliti beterna. Ali šute ljudi. Zahvalni su . Mogu se  češati koliko god hoću, niko im ne brani , osim licemjernih nevjernika , hadumskih ili tetkastih svećenika i ilmija i ostale bradate bagre i fukare, što se u torove radi zla zbijaju.

Što bi poete rekle:

Ko se štuka taj zlo ne misli.

U prevodu :

Ne budite ribolovci , Štukajte se , ništa vam se ne m're desiti, svakako ćete riknuti.

Bookmark the permalink.

Komentariši