Dnevni igrokaz 16.Novembar / Studeni 2017.

 

 

Danas je srijeda .

 

Konstelacija dana:  32o. se preselilo u zatišje, 45  se sprema  na jednogodišnji počinak.

Ljudi nase izluđuju višom svrhom.

Viša svrha.

Da vidimo šta je to viša svrha.

Ako odeš u Visoko ti si postigao višu svrhu, jer si se popeo na najveće i najstarije piramide ikad zasađena čoviječijom rukom.

Kada smo došli na vrh , odjednom nam neka energija smutila mozak.Namah smo se malo   zabrinuli za svoje umne sposobnosti. Mi stvari krstimo po svom nahođenjui  mislimo da to ponekad i nije preporučljivo.

Tako smo za sofizam mislili da je  to turanje izuvenih nogu na sofu. Đe'š ba 0bučen u kuću ulećet. Nije higijenski , a i papanski je.

Paradoks je skonto neki glupak , k'o da mi ne znamo da nam trebaju pare za doxu.

Za eklektičku filozofiju smo mislili da je izmislio neki elektičar. Nema veze sa vodom , ali ako je dirneš strefi te struje. Stvar slobodnog izbora.
Letologiju smo opet skontali kao nauku o let lampama. Ako nekog mlatneš ili ošuriš let lampom on zaboravi bilo koje sjećanje i riječi za uobičajen način govora.

Onda,  dok smo silazili sa osunčane trane piramide sunca,  pomislimo da je bolje da nas sutra mrze zbog onoga što jesmo , nego danas  vole zbog onog što nismo. I nasmijemo se sami sebi. Ko da je nama stalo da nas bilo ko od hablečina i levata voli.

A odavno smo skontali da nas ženske vole. Valjda radi Visokog i piramida.

Što bi poete rekle:

Pi ( 3,14) je zakon.

U prevodu:

Pi ne pi ,  doći ćeš na njen izvor.

Bookmark the permalink.

Komentariši