Izborna bijeda ili bijeda birača

Nismo pratili ovogodišnje izbore, niti jednom riječju.

Nije bilo potrebe . Deja,deže vu i vi. Oliti već bolesno viđeno.

Od prvih,  ha ha ha,  “demokratskih , višestranačkih i nacionalističkih izbora u Bosni se ništa ne mjenja. Čak je i genocidni  rat  poslijedica tih izbora.

Kako se izbori svako malo ponavljaju , možda bi se i rat koji put trebao obnoviti. Možda bi se tada insani i hajvani dohavizali.

Ili  uroka radi.

Jer to nam nude nacionalističko fašistička oligarhija bosankse troglavate zvijeri koja ima sve odlike monstruoznosti.

To  dovoljan osvrt na izbore.

Prije skoro godinu dana  uradili smo pismenje o jednom nemilom  događaju.

Današnje ponavljanje pisanije  treba bude konačnica naših misli o ovogodišnjim i svim budućim izborima u Bosni i Harcegovini. I uzročnicima ratova na ovim prostorima.

****

Sizifov posao Lamije Mehmedić

 

Muslimani Kotorskog kod Doboja i drugih varoši muku muče sa vlastima manje,genocidne tvorevine BiH. Ne dozvoljavaju im ostvariti ustavna prava na na jezičku ravnopravnost i toleranciju. To nije ništa nepojmljivo.

Za Sizifove muke  nema kraja na vidiku, niti su im kraj bogovi predvidjeli. To bilo dovoljno poučno objašnjenje za  njihovu borbu za ostvarivanje jezičke punopravnosti. Ali volimo teme koje nas vuku za jezik,pa se mi ojezičimo.

Sjećate se nacista i fašista.Ako ne čitali ste o njima.Ništa dobro niste čili ,niti može biti od njih.Taj monstruozni šljam ćovječansrva se nikad nije  obaziraao na prava drugih.

Zna se da su ustaše i četnici prava drugih, onih koji nisu pripadali njihovoj naciji rješavali vrlo fleksibilno. Žrtve su mogle da biraju smrt. Ponudili bi im drvosječke sjekire , macole, žice i kame.Kada su se žrtve bunile slijedile su bombe i granate.

Bilo ne ponovilo se.Ako su se  klanja mogla desiti na pragu trećeg milenijuma,valjda se u trećem neće ponoviti.

Lamija Mehmedić  majka jednog učenika kao i svi roditelji muslimanske djece ; koja pohađaju škole  u genocidnoj tvorevini repubilici  koljačkoj; su  prestravljeni mogučnošću da njeno dijete uči nauku u kojoj je/su:

1.koljač – četnik bradata kreatura  Draža Mihajlović  narodni heroj

2.Muslimani Turci

3.SANU akademija nauka i umjetnosti a ne guslarska koljačka,srbaljska akdemija za genocid, koja na akademskim, naučnim i umjetničkim principima ( uputstvima ) uči podanike klanju  nesrpskog stanovništva,napose muslimanskog , hrvatskog ,jevrejskog ,ciganskog,ostalih pa čak i vlastitog:

a. akademski principi

-pustiti bradu,nikad se ne kupati i natačariti kokardu na glavu. Kokarda je reciprocitet koka hava stanju mozga. Da kažemo pupa hava  odmah bi nas proglasili Turcima.

b.naučni uslovi,već smo ih navodili ali,nije zgoreg ponoviti

-pripremiti i po PESS-u  (pravilu službe SANU) upotrebiti alat za rad:

Pripremiti znači: naoštriti,otupiti i podmazati i guslama i vlastitim smradom ojačati i za svaki slučaj kanistere benzina,mombe i granate na mjesta klanja dostaviti u  količini od milijarde   tona težine.

Upoterbiti znači: sakupiti nenaoružane , mahom nesposobne; starce žene i djecu.Izvršiti  klanje beu predaha.Poslije slijedi pljačka a onda   paljenje i uništavanje može  da počne.

Po završenom poslu otiči kod pederčine  Kačavende ili nekog drugog cvajtaša na pomazanje i ostale radnje  o kojima video vrpce kolaju..

c.umjetnički principi

Komad crvavog panja jezikom strugati dok se dobije oblik bombe,raspoloviti drvosječkom sjekirom i dobiju se dva tijela.Zatim dršku drvosječke sjekire presječi, malo balegom finirati i natandariti na polovice bombi.Guslarsku žicu ,strunu otkinuti iz repa kojom konj balegu tjera dobro balegom namočiti o pričvrstiti na tijelo koje nije bomba ni sjekira drvosječka več čista balega SANU akademije. Za sva slučaj u balegu napravinu umočiti i ni za živu glavu na parti ili bilo čime čistiti.

To je dobra varka, svi gledaju u balegu i prave se da ona smrdi, a znaju da time prikrivaju vlastiti smrad. I umjetnost može početi: pjeva se o Kosovu kojeg više nema, o Turcima kojih vieše nema, o poklanim poturicama; a to su vam svi  muslimani i oni koji sa guslarima u ne pušu u istu tikvu.

Tu im se računuica nešto ne poklapa. Koliko god oni poturica kolju Muslimana sve više i više, sve časniji i čestitiji se rađaju.

Nikako ne mogu poklati te potomke Bogumila, čak ni kad  Vatikansko zvjerinje krstaškim ratovima u pomoć priskače.

Nebesko čudo jedno. Od 1075 godine sva sila Vatikanska,Evropska i okolnih susjeda Bosne zemlje  Božje milosti je pale,žare i kolju a ona i njen narod jači,ljepši,bolji čestitiji se rađaju i množe.

5.Nabrajati pojedince je smiješno jer oni se u Hagu osuđuju ,samoubijaju i od rakomornih pederskih guzara umiru.

Nije šačica ljudi mogla izvesti sva silna zla i zvjerstva.

I nemojte nam govoriti da  sudimo pojedinačnoj odgovornosti.

Odgovornost je kolektivna i nedjeljiva : i  Vatikana i međunarodne zajednice i Srbije i Hrvatske i bosanskih četnika i ustaša.

6.Moral,etike i filozofija zasnovani na genocidnoj,nacističkoj i koljačkoj osnovi mirišu na smrad kojačkih okrvavljenih ruku i umjetnika

Može se nabrajati od  1075. do 3125 godine i opet nigdje ne bi stigli. Sve su varijacije na zadatu : antikristovu;genocidnu i koljačku temu.

Ovo je bio lakši dio obhjašnjenja.

Sada dolazi onaj jednostavniji dio.Tu smo na domaćem terenu.

Lamija kaže da su se roditeljiu djece Kotorsko/Doboj obratili:

1.Bakiru Izetbegoviću „koji nema mogućnosti da vam pomogne“.

Nisu trebali;da su nas pitali.

Bakir nije ni beg ni Bosanac.

On je bošnjak ,ko fol, sa ade   ciganlije, gdje bošnjaštva nikad nije bilo. On vremena za trice i kučine bosanskog iunsana  nema.

Njega interesuje samo njegov kapital i blagostanje hanefijaca. Zbog   „gluposti“ ne može da trati vrijeme.Bez obzira koliko molbi i poziva mu Muslimani Kotorskog/ Doboj uputili i vaskolike Bosne uputili.

 

Sve nam se čini da nastavlja tamo gdje mu je babo,  pod pritiskom  pravih Bosanaca, u Cirihu prekinuo, ali ne i zaboravio.  Pročijtajte Islamsku deklaraciju i dijelove o stvaranju islamskog vilajeta u Bosni.

Dodik je to dobro proučio i ide na Bakirov mlin. Ne radi  riđobradog, već radi SANU guslarske akademije i njenih planova.

II.“Rijasetu“

Lamija nam poručuje su im  iz „ rijaseta“ „  islamske zajednice „ ponudili svoju verbalnu podršku. Ništa novo to je „islamskoj zajednici „ svojsrveno riječi i samo riječi: dove, fetve,hutbe; šuplje nabrajalice, to može.

Konkretnu pomoć od “rijaseta”, „islamske zajednice “ i njihovih „ilmija“  Bosna i bosanski narod nije, niti će vidjeti ikad vidjeti. Sve što ugrabe to je za njih,mentore im i braću hanefijce.

Na kraju krajeva oni se statutima i pravuilnicima odrekli  Bosanskog muslimana.

III. EU

Predstavnici svjetske zajednice OSCE, OHR i vehti Valentin Incko im lakonski poručili da po ustavu BiH imaju pravo na jezik.

Vrlo a’ serativno;možda i asertivno ili samo serativno su odgovorili. Ko će ga znati,nije naša riječ.Mi rijetko upotrbljavamo stranjski govor i često se zbunimo.

Ono koji jezik nisu definisali. Jezik može biti zvjerinji,vatikanski ,europski, američki, balegarski,             srbaljski,kroatjanski,arapski,henefijski,turski,kravlji i ostalih hajvana.

A može biti i Bosanski ,jezik čestitih insana.

„ Nonšalancija i netainteresovanost „ za evropu i svijet nije ništa neobično. Četiri godine su prenosili  TV sapunicu: Genocid i klanje Bosanskih muslimana u BiH  i dobro se zabavili.Bili režiseri i producenti. Izvršnu produkciju prepustili ustašama ai četnicima.

Tako Vam stvari u Bosni funkcioniraju, draga gospođo Lamija Mehmedić. Naše objašnjenje prenesite i drugim roditeljima.

Vjerujte sve će se srediti.

Bog Jedini Silni pazi na Bosnu i svoja čeda.

Mir ljudima dobre volje.

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši