Bošnjaci

Uvijek aktuelno

Iz Arhiva

BY ADMINONI NAMA, MI NJIMA

Bošnjaci 

Termin koji su složile neznaličke minderpuze i  hanefijski slugani,  nema nikakvu historijsku utemeljenost i kredibilitet. Nećemo se mnogo bakčati (natezati) oko toga. Mi ćemo na papi natakatiri onoliko koliko treba.

1521.godine je bio prvi turski popis stanovništva u Bosni.Ustanovljeno je slijedeće činjenično stanje:

-450.000  muslimana

-150.000  latina

–  75.000  pravoslavaca

Svi su označeni kao Bosanci.

Jasno,glasno i dokumentovano.

Tada u Bosni nije bilo zajednice koja bi bila označena kao srpska,hrvatska,ili Bošnjačka.

Za Turke su svi oni bili Bosansci i Bošnjani.I muslimani,i  srbi, i hrvati.U dokumentima prije su Bosanci nazivani Bošnjanima ili Bošnjacima.A tu nije podjele na Bogumile,pravoslavne ili latine. Svi su bili Bosanci bogumilske vjere.I imali jedno pismenije : prelijepu i poetičnu Bosančicu.

1790 god. godine papa Pie VI uvikari i ovlasti fra Grgu Vilića, a mitropolit karlovački Mojsije Putnik oposlani popa Stanislava Rubčića , da počnu raditi na razgradnji Bosne,vjekovni san Vatikana,latina i kosovskih gusala.

1790 god. je zajedničkim krojačkim radom je objavljen je,najbezočnije podvaljen Grbovnik bosanske vlastele gdje se  mješa latinski i čirilica i izbacuje Bosančica.

Dakle do1790.godine svi stanovnici Bosna su bili Bosansci ,Bošnjani ili Bošnjaci.

Od tada Kampanja počinje bjesomučno traje.Turci su na izdisaju.Susjedi, porobljeni austrogarski servusi i turski pašalučki vazali počeli sanjati san o veličini.

Do berlinskog kongresa 1878. rade se ekspozei i ekspertize kojim se veliča hrvatstvo i sprstvo.Uvoze se brda novca i narod se mami.Gdje novac ne pomaže tu sila,prijetnja i ubistva rade. Neda narod  tako lako svoje bosansko pravoslavlje i katoličanstvo.Neda jer šta vam oni imaju sa tim robovskim tujincima.

Bosanski katolicizma se poistovječuje sa hrvaštinom,a bosansko pravoslavlje sa srbaljstvom. Nema tu cile mile.Puna je bosna emisara i misionara.Krstom i antikristom  narod straše.

Jednostavno vatikanski „ilirizam“ i kosovski mit pokušavaju uništiti Bosansko biće.

Turci odlaze,dio katolika i pravoslovaca nasjeda na trikove i laži,siromašniji uzimaju novac i postaju kroatjanci ili srbalji.

Bila su ” smješna ” vremena i tužne pripovjesti.

Tri brata su Bosanci i siromašni su hrišćani. Jedan posta bošnjak,drugi,hrvat,treći srbalj.

Vremenom propaganda jača pa je postalo neprimjerno i zloguko biti Bosanac katolik ili  Bosanac pravoslavac.

Reformama i pljački skloni servusi novog zavojevača Autrougarske  su  tražili treću kategorija zaBosanaca – bošnjaka, koja će biti  rezervisana  samo za bosanske muslimane.

Austrougari nisu bili saglasni sa tim reformama jer je njima Bosanac bio bosanac  bez obzira na religijske sklonosti.

Bogati  “bosanci”,   kupljeni i natjerani, katolici,pravoslavci i muslimani Austrougare natjeraše na veliko zlo koje će biti pošast svih potonjih bosanskih vakata.

Sve ovo je finalizirano do 1914.god..

Bosanski katolici i pravoslavci se tako odrekoše Bosanstva i bošnljaštva,a bogati muslimani se prihvatiše Bošnjaštva idući podjelama na ruku.

Između velikih ratova i komunizma dva krsta se dobro poklaše Bosnu djeliše,ali se Bosna nije dala pa ih izmiriše.

Komunisti vjerni historiji Bošnjačku kategoriju sasvim ispravno izbaciše.Ne može dio naroda prisvojiti  ime ostalih djelova naroda..

I to vam je živa istina.To uopšte nije teško provjeriti.Ne treba tu historičar biti.Sve piše crno na bijelo.Ne možeš tiBosancu   ništa  sakriti.

On sve zna o krojačima,zvijerima i sluganima.

A zna o dosta toga i o Bogu Jedinom Milostivom,Sveopćem Dobročinitelju.

Pa se onda,pravi hrvati i pravi srbi ,oni preko krvave Drine i još krvavije Save u Karađorđevu dogovoriše.Opet k'o fol počupaše,Bosnu najkrvoločnije i najkrvavije djeljaše,ali se ona opet nije dala.

Hrvati i katolici u Bosni svi croatjanci.

Srbalji i pravoslavci u Bosni svi srbalji.

Šteta ,zaboravili su se i  više ne slute čega se odriču.

Muslimani oni zatvorski što mlado,što staro muslimanski i oni pravi robijaši,minderpuze trezorske i džamijske i oni kao fol komunisti fetvu izglasaše:Muslimani Bosanski  su Bošnjaci.

Ne može se tek tako uništiti Bosna zemlja Božije milosti.Ni njeno Sarajevo Grad Čednosti.U njima toliko ljepote,ljubavi i milosti ima ,da bi to svi svojtali.Ali ne ide to tako.Zapisano je Bosna je majka Bosancima

Ne može to tako u Bosni.

Čovjek i efendija biti treba zaslužiti i mora Bosanca za sve pitati.Ne pomaže tu ni bogatstva ni naštimani  i nepostojeći životopisi.

Ne računa se od pogani fetva kod čestita čovjeka i muslimana, ni koliko je crno ispod nokta.

Materama,babama i rehmetli nenama svoje fetve prodajite i svoje hibridno bošnjaštvo usađujte.

Bošnjaštvo sije dodatni razdor u Bosni.

Kad bi Bosancu dozvolili da Bosanac bude vlast  manje bi podjela bilo.

Ima čovjek Makedonac a musliman,neki je makedonac oduvijek bio,neznatni dio makedonaca od bosanaca porijeklo vodi.Vi sve makedonske muslimane  u Bošnjake trpate.

Isto radite sa srbaljskim, kroatjanskim,crnogorskim,kosovskim,vojvođanskim, albanskim,turskim, slovenačkimm i raznim svjetskim muslimanima. Da vas bude više.Od tih vaših bošnjaka  tri četvrtina Bosne ne zna i ne pozna.Vidimo i već i arapima zemlju i bošnjaštvo za jeftine pare prodajete.

Pa vam i to malo,i neke hanefijce trapate među svoje bošnjake.

Da li hanefijski mezhab nekih novih muhadžedina stvarate?

Budite vi i arapi,i muhađedini i vehabije,i bošnjaci i doušnici, i kunta-kinte  poslušnici ako treba.To je vaš izbor.

Nama samo dozvolite da Bosanci budemo.Mi od Boga Milostivog živimo.

Radimo mi,radite i vi,vama vaša djela,nama naše djela.

Mi smo na muhabelu spremni a vi.

Bog sve čuje zna.

Bookmark the permalink.

Komentariši