Dogodilo se na današnji dan 31.jul / Srpanj

Danas je Ponedeljak  31.Jul / Srpanj 2023. godine  računatog po Isusu Hristu. 212 je  dan  ,  sa nestrpljenjem se očekuju  još   153 kakvoćom sasvim neizvjesna dana  do kraja  ove godine.

Ljudi misle, dani ko dani,prolaze nikad im kraja. Ali nije tako.Nisu dani ko dani i nije svaki isti.Svi su oni dobri , lijepi , obojeni koloritom godišnjeg doba kome pripadaju.

Dani imaju noći. Noći su prelijepe, žene ih  više vole.

Muškarci manje, ne daju im noći mira, a moraju prepisivati. Tuđom pameću se ktiti da budu …

Ne znamo šta.

Oni će nama reći znanje. Taki su vam te neke kreature, što se u čopore zbivaju i poganima umjesto Bogu Jedinom  se klanjaju.

A u noćima…

Eeehej , mile.

Mi ćemo po mahalski, joj mamo mamice.

Znate onu štoriju o crvenom feskinu.

Niste čuli.

A di vi živite.

Ista vam je na vlas,ko ona o Nadalini, malo sočnija, na šeret sevdalinci ljepotu prosipa.

Poslije takvih noći , moramo one prepisivače da   pitamo :

-Šta se vama sinoć desilo.

Imali ste kružok?Možda vam se posrećilo? Mislimo  , perom  napasti nezaštićeno žensko.

Bljutavilom i plićakom malog mozga svoga. Veliki očito nemate.

Ako vam se nije posrećilo , ništa neobično niko vam nije dao ideju, a svojih nemate.

To vam je u krvi. Tješite se ima   još mnogo noći do kraja godine. Možda uspijete.Ako ne , ima još godina pred vama.

Ako i njih ponestane ,baš ste baksuzi. Ili stidljivi,. Ili ste zauzeti prepisivanjem od prepisivača. A možda  to  jednostavno imate strah od blizine. Strahom od žene, pa frustracije rješavate nečuvenim bezobrazlukom nedodostojnim maloumnika. Sa strahovima dolaze   besanice i more. To se obično dešava hadumima i tetkicama.

Šro bi poete rekli:

-Baksuz jednom uvijek baksuz.

U prevodu :

-Ružnoća  duše  se ne može ni u virtueli sakriti. Kakva duša takvo lice.

Na današnji dan u prošlosti će se desiti …

Hroničari su zapisali na današnji dan.

1489.- Španski moreplovac italijanskog porijekla Christopher Columbus  na trećem putovanju u Novi svijet otkrio ostrvo koje je nazvao Trinidad.

Jadni domoroci . Hem ih prozvaše Indijanci , hem iz zapadnjaci poklaše. „Kolijevke civilizacije“, kako ne. Kolijevke genocida, to da.

1556.-Umro Ignasio de Lojola, osnivač katoličkog jezuitskog reda 1534, španski oficir i sveštenik. Sastavio ustav jezuitskog reda i priručnik pod nazivom “Duhovne vežbe za vladavinu nad samim sobom” . Kasnije proširen i na seksualno zlostavljanje djece.

1658.- Veliki mogul Aurangzeb proglasio se carem u Indiji.

Bez ove informacije ne bii mogli predeverati današnji dan.

1789.-Ruske i austrijske trupe pod komandom grofa Aleksandra Suvorova i vojvode od Koburga pobedile tursku vojsku kod Fokšanija u Rumuniji.

1849. U bici kod Šegešvara poginuo mađarski pesnik i revolucionar Šandor Petefi, jedan od vođa nacionalnog pokreta 1848. Otac mu bio Srbin Stevan Petrović, a Šandorovo kršteno ime bilo Aleksandar. Smatra se najtalentovanijim i najboljim mađarskim lirskim pesnikom XIX veka i snažno uticao na južnoslovenske pesnike, posebno na Đuru Jakšića i Jovana Jovanovića Zmaja.

1886.- Umro mađarski kompozitor, pijanista i dirigent Franc List, muzičar romantizma, pijanistički virtuoz, koji je izgradio modernu klavirsku tehniku i znatno uticao na razvoj evropske muzike XIX veka.

1886. – Umro je Franz Liszt, austrijski kompozitor mađarskog porijekla.

1912.-Rođen američki ekonomista Milton Fridman, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 1976. Stvorio novu kvantitativnu teoriju novca i bio pobornik ideje da je čvrsta monetarna politika osnova stabilne ekonomije.

Pojma on nema.

Pitajte  genocidne tvorevine Vatikan , SAD i Zapad. Pljačkom ubijenjima i genocidom se ostvaruje najstabilnija ekonomija.
1914.-Ubijen francuski političar i istoričar Žan Žores, jedan od osnivača Francuske socijalističke partije i osnivač i urednik “Imanitea”, kasnije lista francuskih komunista.

1919.- U Nemačkoj donet Vajmarski ustav, kojim je ukinuta carevina i uspostavljena republika. Nemački car Vilhelm II abdicirao u novembru 1918. po kapitulaciji Nemačke u Prvom svetskom ratu.
Ustav koji je prokrčio puta uz Vatikan i SAD najgenocidnijoj tvorevini u povijesti

1929.- Poslije mučenja, policija je u istražnom zatvoru u Zagrebu ubila Paju Marganovića, jednog od sedmorice sekretara SKOJ-a.

Koliko ima Paja u svim policijama svijeta.Od računanja vremena do danas , otpriliko kao pola sadašnjeg zemljišne populacije.

1941.-Njemački maršal Hermann Göring dao je pismeni naputak šefu policije Reinhardu Heydrichu da sačini nacrt plana za istrebljenje europskih Židova.

Plan se dobro odvijao. Sada su cionisti i Mosad preslikali Geringol plan i primjenjuju ih na domaćine kojima su oteli zemlju. I naciti i jevrejski neonacisti su sljedbenici Darvinove evolucije o postanku čovjeka i arijsvskoj rasi nastalo na toj osnovi.

1944.-Kao pilot savezničkog aviona u Drugom svetskom ratu nad Mediteranom poginuo francuski pisac Antoan de Sent Egziperi, autor “Malog princa”, jedne od najčitanijih knjiga u svetu.

1954.-Italijanska ekspedicija koju je predvodio Ardito Desio prva osvojila vrh Godvin Ostin, poznat kao K2, na Karakorumu, drugi najviši planinski vrh na svetu, 8.611 metara.

1964.-Američki vasionski brod bez ljudske posade “Rendžer 7” emitovao prve snimke tamne strane Meseca.

1965.-Rođena je britanska književnica Joanne Kathleen Rowling, najpoznatija kao autorica serije romana o Harryju Potteru koja je osvojila brojne književne nagrade, a u svijetu je prodana u više od 400 milijuna primjeraka, što je bio potpuno neočekivan uspjeh uzme li se u obzir da je u vrijeme dovršetka prve knjige životarila od socijalne pomoći i sama odgajala malenu kćer.

1969.-Papa Pavle VI stigao u Ugandu, u prvu papsku posetu Africi.

1971.-Američki astronauti David Scott i James Irvin, članovi misije “Apolo 15”, drugog dana boravka na Mjesecu proveli su više od 6h u vožnji lunarnim vozilom (“moon buggy”). To je bila prva vožnja po tlu Mjeseca.

1991.- Predsednici SSSR i SAD Mihail Gorbačov i Džordž Buš potpisali u Moskvi sporazum o ograničenju nuklearnog oružja velikog dometa.

1993.- Napadom Izraela na jug Libana, tokom kog je ubijeno 140 ljudi, a 500.000 izbeglo prema severu zemlje, prekinuto jednonedeljno primirje na Bliskom istoku.

A nama zamjeraju da imamo nešto protiv genocidnog Izraela.Smiješno.

1994.- Savet bezbednosti Ujedinjneih nacija odobrio upotrebu sile u Haitiju, čime je dozvoljena vojna intervencija, koju su protiv vojnog režima predvodile SAD, i omogućen povratak na vlast izbeglog predsednika Žana Bertrana Aristida.

Jedan od osnovnih ciljeva UN ( Ujedinjenih nacija) je da provodi i predupredi tertorističko-genocidne nakane SAD i zapadnih svaeznika.

1997.-Umro bivši vijetnamski car Bao Daj, poslednji monarh Vijetnama, koji je kao marioneta vladao zemljom pod francuskom kolonijalnom upravom. Posle četiri decenije u izbeglištvu umro u vojnoj bolnici u Parizu u 83. godini.

I carevi umiru, zar ne. A i članovi troglavatog nacističkog predsjedništva neće izbjeći tu sudbinu. A onda jao i kuku li im. Svi do jednog pravac P r ž u n.

2001.- Međunarodni sud za ratne zločine u Hagu osudio Stevana Todorovića na 10 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima i Hrvatima u Bosanskom Šamcu tokom rata u BiH.

2001.-Umro bivši portugalski predsednik Francisko Kosta Gomes. Gomesa na funkciju predsednika postavila revolucionarna hunta, pet meseci posle aprilske pobune 1974. kojom je okončana 50-godišnja desničarska diktatura.

2002.- Na osnovu sporazuma Vlada BiH i Hrvatske u Karlovcu osuđen bivši lider cazinskih muslimana Fikret Abdić na 20 godina zatvora, za ratne zločine u periodu od 1993. do 1995. u tadašnjoj Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna.

2006.-Fidel Castro privremeno predao vlast svome bratu Raúlu Castrou.

Tako se stvara demokratska socijalistička dinastija. Ista stvar u Bosni, samo babo sinu sa vrećama zlata u amanet uz minder  ostavio u amanet i islamsku deklaraciju i zamisao o beglerbegluku.

Bookmark the permalink.

Komentariši