Zapad i troglavato čudovište

Uvijek aktuelno

Svake godine isto.

Zapad nas opet folira a našem troglavatom čudovištu to odgovara.

Nije bitno kada se tekstovi pišu ,kada se besplodno sastanči , jer uvijek iste kuhinje kuhaju krstaške papice.

Ovo saopćenje “zapadnih” zvanica je bilo prošle godine, ali isto takvo se pislao i prije dvadeset godina,i prije tri decenije i pisaće se slijedećih decenija.

**

“Ambasadori SAD i EU :  Rapidno se smanjuju šanse da BiH dobije članstvo u EU

Radiosarajevo.ba

Zajednička izjava ambasadorice SAD Maureen Cormack i šefa Delegacije EU Lars-Gunnara Wigemarka

Ambasadorica SAD-a u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack i šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark sastali su se danas kako bi razgovarali o neriješenim pitanjima od velikog značaja za budućnost BiH u ovom kritičnom trenutku. Tim povodom su izdali sljedeću zajedničku izjavu:

“Događaji u sljedećih nekoliko dana bi mogli imati dalekosežne posljedice na prosperitet i sigurnost zemlje tokom narednih deset godina.

Konkretno, mogućnost da se u skorije vrijeme osigura pozitivan odgovor na zahtjev BiH za članstvo u EU rapidno se smanjuje.

BiH će trebati da prihvati prilagodbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koju su nedavno ispregovarali BiH i EU. Bez ove prilagodbe – koja treba da  donese dobrobiti građanima BiH – nema garancije da će BiH preći u novu fazu pristupanja Evropskoj uniji. A bez ovog važnog koraka prema Evropi, doći će do daljnjih zastoja u važnim investicijama koje su poticaj budućeg prosperiteta BiH. Vlasti u BiH također treba da što prije odobre konačnu verziju mehanizma koordinacije.

Međunarodna zajednica je dala punu podršku pripremi i početnoj provedbi Reformske agende i ovo će donijeti rezultate ako se prošireni aranžman MMF-a odobri do sredine jula. Ali, ovo je samo prvi korak. Prilagodba SSP-a i prihvatanje zahtjeva za članstvo će biti ključno za stvaranje uslova pod kojima će se program MMF-a održati i u narednim godinama, i to je jako važno.

Međunarodna zajednica sveukupno planira osigurati više od 2 milijarde eura kako bi pomogla BiH u naredne tri do četiri godine. Od toga će otprilike 850 miliona eura biti direktna budžetska podrška, a 1,3 milijarde eura će biti usmjerene na ulaganja u infrastrukturu. Sve ovo zavisi od toga da li će BiH biti na stabilnom političkom putu ka Evropi.

Više, jednostavno, nema vremena ukoliko želimo da Reformska agenda i podrška međunarodne zajednice urode plodom. Budućnost BiH ovisi o tome.” kaže se u zajedničkoj izjavi.”

****

 

Nuto jalove retorike.Iz godine u godinu.A znaju u kom grmu zmija leži.

Gospodo sa Zapada , kauboji i robovlasnici,

arijevci i nacisti,

krstađi,

nemoj te nas zavaravati.

Samo recite :

Ne želimo Bosnu u EU

ni blizu nje.

U njoj živi previše ljudi koji su Bogu mili i predano mu ispovjedaju pravu i  iskrenu vjeru.

 

Mi ništa svoje ne kazujemo,

samo navodimo želje i lobiranja

bivše papise Benedikta XVI

(Joseph Alois Ratzinger, 265. nasljednik apostola Petra, papa od 19. travnja 2005. do svog odreknuća 2013. Onoga  čiji je brat bio u središtu homoseksualnog nasilja nad djecom , u crkvi pod njegovom upravom , a što je vrli papa zataškavao.)

To troglavatom čudovištu odgovara za lične pljačke i interesa. Ko biva, ko  šiša narosd , kad smo ih u torove spengali i zakapijani.

Svi zajedno se nadaju komadanju Bosne i Vatikan  i  SAD  i EU , i  Hrvatska i Srbija .

A i nasljednici  i njihovi uvlakači se nadaju da dobiju svoj begluk po slovu načertanija ,Karađorđeva , Islamske deklaracije.

To je prava istina gospodo trulog zapada.

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši