Ne zazivajte sudbinu

 

Sveučilišta u Bathu : U udaru asteroida nestali su i skoro svi sisavci uz dinosaure

 

Nova istraživanja pokazala su da je udar asteroida uz dinosaure bio poguban i za skoro sve vrste sisavaca na Zemlji. Ali, brzo su se oporavili i prilagodili novom svijetu.

Udar asteroida koji je označio kraj vladavine dinosaura na Zemlji, izbrisao je i gotovo sve vrste tadašnjih sisavaca, pokazalo je novo istraživanje.  Skoro 93 posto svih vrsta sisavaca izumrlo je prije 66 milijuna godina, otkrili su u analizi fosilnih ostataka znanstvenici sa Sveučilišta u Bathu, što pokazuje da je udar asteroida imao puno teže posljedice nego se ranije mislilo. Naime, ranije procjene o broju nestanka sisavaca bile su puno niže jer su neke rijeđe vrste imale puno manje fosilnih ostataka.

Nick Longrich sa Sveučilišta u Bathu pojasnio je kako su rijetke vrste bile najosjetljivije na izumiranje i kako ih je bilo malo, teže je pronaći njihove tragove. Jednako tako, raširene vrste su one koje su preživjele.

Novi podaci u proračunima pokazuju tako da je izumiranje bilo puno gore.  Čovjek je kriv za 6. izumiranje, ali hoćemo li ga mi preživjeti?

Katastrofalne posljedice udara asteroida ipak su umanjene rapidnim oporavkom broja vrsta. U samo 300.000 godina, broj vrsta na planetu bio je duplo veći od onog prije masovnog izumiranja.

Globalna katastrofa koja je pomela vegetaciju i životinjske vrste donijela je i nedostatak hrane te se vjeruje da je najveća životinja u to doba bila velika poput današnjih mačaka.  Iako su se sisavci oporavili i bujali nakon izumiranja, globalna katastrofa pogodila ih je teže nego neke druge skupine.  – Sisavci nisu preuzeli prevlast jer su izumrli u malom broju, već su se brzo oporavili i prilagodili novom svijetu – rekao je Longrich, piše Independent.

/24.sata/

***

 

Eto Nasa nam otkri ameriku.

 

Mi iz nazadne i primitivne, urođeničke . socijalističke Juge

ili ako baš hoćete da znate puno ime iz Jugoslavije smo ,

ove fakte  učili od drugog svjetskog rata i to u znatno obimnijem gradivu,

Da li su naši profesori bili van zemaljci ili proroci još nismo skontali.

Kako ćeš skontati kad tronacionalička bagra i fukara briše sve znakove nauke

i tragove ljudskosti iz vremen ubijene nam majke Jugoslavije.

Žao nam nevinih , inače ne bismo imali nište protiv da ih poklopi jedan manji asteroidić.

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši