Očiti lopovluk – Bosnu i dalje kradu i objeđuju II Dio

Uvijek aktuelno

iz Arhiva

 BY ADMIN30. AVGUSTA 2015.KOMENTARI

Lopovluk  – Prekrajanje historije/ povijseti

Laže vikipedija lopovski laže

Bosanski historičari šute, nisu valjda svi krepati.

Dio drugi

Napominjemo da se broj katolika u Bosni udvostručio sa 40.000 na 80.000 za vrijeme tiranije “blažene” Kararine Kotromanić Kosača. Ponovićemo,blažena to “zaslužuje”, to je ona što  je po udaji iz krstjanske ( Bogumilske ) vjere  prešla u vatikansku krstjadnu po nagovoru svoja dva vatikanska vikara. Vikari se zvali zato što ih je Vatikan zadužio da dobro viču. Nepravda za nepravdu je nebeska pravda. Ništa drugo.

Vikipedijaši su ustvrdili da je najveći broj preobraćenika u Islam pripadao svetoj Djedovskoj Hiži iz Mila, odnosno da je 99,99 Bogumuila  prešlo na Islama.

Mi ne donosimo naše zaključke, mi samo sravnjujemo pisanje vikipedije. Ne mogu vikipedijaši krojiti koliko mogu griješiti i propuste praviti, a mi rupe uočavati i pred sud javnosti izbnositi.

Napokon, dolaskom Turaka su krstjani uspjeli pobjeći iz vatikanske krstaške klanice  koja im je  pet vijekova, dan za danom visila nad glavom i često bila servirana. Klaničari su uvijek bili Vatikan, mletci, dubrovčani, ugari(austro), kroatjanci, srbalji i bizantinci. Ta ista kuhinja zla, klanica, do današnjih dana nije prestajala sa radom, samo se pojačavala i proširivala.

Mi volimo reći, sve provjerite, uporedite i utvrdite. Pa opet ako treba još koji put utvrdite;tako je najbolje. Tek onda muhur ili grb odvalite. Bićete zadovoljni i vi i još neko iz vaše blizine. Možete svoje iskustvo i sa vašim  drugama podijeliti. Nije bitno ako nisu ženskog roda. Shvatiće one vaša utvrđivanja, i zasigurno prihvatiti. Tako je najbolje za sve vas.

U proračunima vikipedaca i turaka postoji i razlika od 205.000 stanovnika. Gdje se izgubila jedna četvrtina stanovnika iznmeđu dva popisa. Neka nam krojači vikipedije to objasne. I nek nam radi vjerodostojnosti objave izvore unformacija radi provjere. Tako zakoni časnosti i poštenja, čak i vikipedije nalažu.

Mi nismo historičari koji bi predstavljali relevantne historiju. Kada se činjenice iznesu mi ih provjeravamo i upoređujemo sa podacima Kamenih spavača; samo one koje su nama bitne. I onda reagujemo ili ne reagujemo. Vrlo jednostavno i poučno.

Mi mu dođemo nešto kao evidentičari ili knjigovođe. A oni nikad ne greše, osim ako žele. To mu tako biva, u poslu se sve dešava, pa i pogreške.

O, taj vatikan nama šalje ruku tolerancije. Nismo mi više naivni, znamo kakva je ta genocidna i okrvavljena ruka. Kulin ban im je 1189. godine poslao milodar Povelju. Oni odgovoriše krstaškim ratovima.

I bez predavanja o mržnji i kredibilitetu molim! Samo se udubite u prethodne poglavlja i provjerite ih. Nećemo nabrajati, amerike, afrike, azije, okeanije, polinezije i polove. Neka to učini nepristrasni čitalac (eventualni, ako zainteresovanog ima).Voljeli bi da saznamo koliko će im vremena trebati i dokle su stigli.

Naš predak Bogumil, kameni spavači i mi se čitav život bavimo historijom i bilježimo stravične svijetove  boli i pustošenja. Smrt, neizrecivo mnogo smrti uvijek ima žig zvijeri i bludnice ispod sedam bregova i njuenih genocidnih arijevaca.

Ili krojači lažu ili mi ne griješimo.Treće nema;rekao bi konzilij.

U svim, ama baš svim tekstovima o Bosni koji dolaze iz vatikanskih radionica uvlači se toliko podvala i laži da ih ne stižemo sve pohvatati i u laž ugoniti.

Mi, Bogumili uvijek na putevima Uzvišene i predane ljubavi , ne možemo da verujemo da spodobe, kreature nalik nama  zvjerske, genocidne strahote čine.

Stidimo se Boga Milostivog  i molimo Ga da nam oprosti grijehe naše i njihove.

On je Jedini Silni sve vidi zna i pravedno sudi.

Bosanski historičari jal’ šute jal’ jalovo minderpuzišu na sesiji devet devet gdjem im se vehti mozgovi ispiraju.

Bookmark the permalink.

Komentariši