Oni nama Imajte nade / OSCE – Gunarsdotir

Urdur Gunarsdotir  krhka dama – potparol OSCE u BiH ( svojevremeno ) će u naletu iskrenosti nama saopštiti:

“..ne želim zvučiti arogantno ili nepoznavalac situacije , ali jedna od stvari koje Bosna i Hercegovina očajnički treba da nauči jeste da se nada…”

E pa g'dična zvučiš arogantno i ktomu; glupo i totalno neupućeno i ne vidiš dalje od nosa; ni naočale ti ne pomažu! I uz to izgledaš jako blijedo jer su ti arogancija i glupost ostavili odraz na licu. Nisi ti kriva što pojma o životu nemaš. Tebe su poslali iz neke nordijske zabiti da radiš za dobru lovu; koja se skida sa grbače gladnog i iskasapljenog bosanskog naroda.

Ti govoriš ono što ti se kaže. To je govor ljudi malog mozga jer velikog nemaju. Šef tvojih misli i ‘tijela je OSCE sa svojom bratijom ( Vatikan, UN pod vođstvom kompletnog Savjeta bezbjednosti ,EU ).

Svi oni su bili sudije u tajno organiziranom meču balkanski koljači naspram golorukog naroda. Priznali zemlju Bosnu i njen narod i nisu im dozvolili da nabave oružje da se brane  od genocidnih zcijeri naoružanih do zuba.

Pored uloge suca oni bili mentori i glavni kladioničari  (nema greške, ovaj put ne stoji: klaoničarima) balknasnkim kanibalima. Međutim mentori su tipovali pogrešno. Mislili da su naštelili razultat i pogriješili.

Priznajemo, Bosna i mi smo krivci toj grešci, niko nije računao na nas,Bosance.

Nepokolebljiva ljubav i predanost Bogu Jedinom daje čvrstu nadu i sjaj našim životima. Da nije bilo te spone sada nas ne bi bilo ni na mapi, ni u historiji. Mi smo svoju nadu i ljubav srcem prigrlili i od pamtivjeka Bogu Jedinom mili bili. Dok je Stvoritelja mi nikad nećemo biti očajni i uvijek će nada milovati naše srce.

Zbog istine i samilosti mi njima /ne njoj/ , ona je jedan neupućena žena: uzvraćamo:

“Vama ostavljamo vašu nadu , i nešto nam više žao vas nego nas, jer doći će očekivani čas.”

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši