Pitanje za Stivena Hovkina ( Stephen Hawking ) – II dio

 

 A šta Stephen Hawking  zna; možda ga je Bog ostavlja na životu  da otkriva još djelića misterije zvanog Univerzum? Da upoznavajući čedo Božjeg stvaranja , možda ,  spozna veličinu i savršenstvo Božje milosti i da to podjeli drugima.

Hovkin zna da je sve stvoreno od atoma.Upoznat je i sa  Standardnim Modelom. Zna i većinu ovoga što slijedi.

Standardni model  objašnjava masa drugih čestica ima 17 otkrivenih elementarnih čestica.

Femini,njih dvanaest čine sve tvari vildljivim;po šest kvarkova i leptona.

Pretpostavljenih pet bozona odgovorni su za svu silu u Univerzumu osimgravitacije.To su trebali biti:

G – gluon, (ok)

P –  photon  ili Ph  – photon  a nikako ne   y  – foton

Z –  bozon (ok)

W – bozon (ok)

Y  – bozon    a nikako ne   higgs bozon

Dvije na izgleda bezazlene greške,dvije pogrešne oznake čine da su desi veliki propust u modelu koji sva istraživanja  vodi u krivom smjeru.Kada propustite redosljed ,time poremetite harmoniju strune i izazove mali haosu teoriji koji opet sve uskomeša i zamuti.

Francis Englert i Peter Higgs su otkrili y bozon i za njega dobili Nobelovunagradu.Y  (Higgs)  bozon nikako nije tražena „božanska“ čestica.

Z i  W bozoni su čestice vrlo kratkog trajanja,odnosno brzina raspada u odnosu na momenat nastajanja im je skoro trenutna.Sile privlačenje (gravitacija) među njima su neumoljive,tako da dva bozona ne mogu opstati jedan bez drugoga.Zbo toga se poništavaju ili stapaju a njihovu masu i novi singularitet preuzima bozon Y (Higgs).Ubrzanje raspada i djelovanja gravitacije čestica Z i W  bozona plus njihova masa dobijetemasu bizona Y ( Higgs) koja je 130 puta teža od protona.

To je sedamnaest čestica.Nedostaje parna osamnaesta čestica stnadardnog modela i četvrti bozon.

To je  X – bozon, a to je nedostajuća  Božanska čestica,

X bozon bi po logici trebao biti parnjak bozonu Y ( Higgs).On to je jeste i nije.

Jeste, jer sve je u parovima.

Nije jer sedamnaeset ostalih čestica su pravi par bozona X.

Proračuni kažu da je masa bozona X  ekvivalentna masi ostalih 17 čestica standardnog modela.

Ja ne bih savjetovao traženje „božanske“ opasno je.Možda se ništa ne desi jer je raspad svake od čestica modela različit.A šta mislite da se u nekom opitu raspad poklopi,

I to bi trebala biti to.Upotpunjenje nedostajuće poveznice sa gravitacijom.

Sa X bozonom bi se zaokružio standardni model i bilo  bi lako povezati gravitaciju sa ostale tri fundamentalne interakcije između čestica od kojih se sastoji sva materija.

Rješenje problema  Standardnog modela bi zaokružila Teoriju polja,kvantnu mehaniku i teoriju relativiteta.Onda bi trebalo krenuti na mukotrpan put i povezati teorijou svega,teorijom struna i svim teorijama koje slijede.

Povezati ili odbaciti u zavisnosti od naučnih činjenica.

Samo zaboravite teoriju haosa ,uslovi ni terijski ni prektični za njeno saživljavanje i povezivanje sa drugim teorijama ne  postoje.

Kako je  je Bog jedini singularitet i stvoritelj svega ,to je on dao krilima leptira let.Svaki treptaj leptira ima svoju svrhu u Božanskoj harmoniji..

Bog u svojoj Bezgraničnoj Milosti ne bi dozvolio da sićušno biće nalik prekrasnom cvijetu napravi haos i pukotinu u savršenstvu njegovog stvaralaštva,već i radi ljepote  samog tog cvijeta.

Treba razmisliti i o mogućnosti da je Bog ostavio Hovkina da on; i pored uma  i života kojim je obdaren,kao neki slijepac ne prepoznaje i negira istinu koja mu je data. Možda Hovkin treba da  uveća balasti svoga nevjerstva i ovjeri svoju putovnicu za destinaciju sasvim suprotnu negiranom Raju.

Nikad ne budite sigurni u to šta je za vas dobro ili zlo.

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši