Samra Ćosović Hajdarević pored ostalog tukne i na fašizam

 

Samra Ćosović-Hajdarević i Fahrudin Pecikoza preuzeli mandate u ...

Partijski drugovi?

Nedodirljivi bez maskeb , bez propisane zaštite

Religija u doba korone: Džamije pune, vjernicima savjetovano kako ...

Ako šef može zašto podanici ne mogu?

 

Stopama nedodirljivih

Džamijski dernek u vrijeme korone

 

Samra Ćosović-Hajdarević, zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo danas je zatražila da se kazne svi koji su se okupili na antifašističkom skupu u Sarajevu, u subotu 16. maja.

Sve zemlje demokratskih principa kažnjavaju fašističke skupove, mise i promociju fašizma.

Ako niste to je ona profašitički nastrojena lajavice , koja bez uimalo stida i straha od Boga  vrijeđa ljudskost i čast bosanskohercegovačkih naroda.

Individua  je pokrivena i  iza svojih tobožnjih vjerskih fanatičnih uvjerenje lupa šta stigne,laprda bez veze samo da se umili SDA vrhuški.

Ne ,  “njenom moralu , časti , poštenju  i čestitosti ” u nenoj eksplicitnoj  plitkoumnosti  ni jednog momenta nije  palo na pamet da osudi misu koju su isti dan  održali  njeni fašitički istomišljenici iz jaranskog tabora .

Nemamo potrebe napominjati da je Svjetska javnost zgrožena misom , koju ona posredno podržava , uz odavanje počasti sarajevskim antifašistima za častan , pravilan i dostojanstven način izrazili protest protiv necivilizacijskog čina .

Solidarisanja i poistovjećenja  katoličlke crkve i dijela hrvatskog pučanstva sa monstruoznim ustašama i njihovih krvavih zvijerskih djelovanja protiv Boga, Božije  pravde i Božijeg nauka je našla utočište u SDA kadrovima, vrhovništvu islamske  Islamskoj vjerske zajednici , Abdulahu Skaki i izvitoperenim umovima , kojim evidentno pripada i pomenuta spodoba,

 

Razlog njenog istušanja je vrlo providan i podmukao – zabrana okupljanja zbog epidemije koronavirusa.

Ćosović-Hajdarević je pitala ko će snositi odgovornost ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije i   povećanja broj zaraženih korona virusom.

Evo mi , neupitani hitan odgovor joj šiljemo:

Za svako pogoršanje  epidemiološke situacije i   povećanja broj zaraženih korona virusom u BiH  , će biti odgovoran Rijeset Islamske zajednice Bosne i Hrcegovine jer se u džamijama , ama baš ni jednoj ,džematlije ne pridržavaju osnovnih uputstava o ponašanju i vrijeme Corona virusa.

I normalno MUP zbog nebrige i nesakcionisanju.

Eto dotičnoj i doticanoj slika za pouku i kažnjavanje, i razmišljanje gdje joj se dade čast, moral, transparentnost i osnovna civilizacijska kultura i ponašanje.