Boriša Falatar i Jerko Ivanković Lijanović velikodušno poklanjaju svoje glasove Draganu Čoviću

Fotografija Hajre Å abanadžovića. Rezultat slika za Jerko Ivanković Lijanović Dragan Čović

 

 

Rezultat slika za Dragan Čović u zatvoru

Skromna kućica Dragana Čovića od preko 5 miliona KM

 

 

**

1.Boriša Falatar – anonimus i autsajder

je čovjek koji se druži i kafeniše sa vrlo revnim službenikom zločinačke organizacije ,čiji su čelnici osuđeni za monstruoune zločine protiv čovječnosti i opstojnosti Bosne Hercegovine.
Zvonko Vidović je jedan od glavnih isljednika – vladara života i smrti zločinačke udruge Herceg Bosna , inicirane i osnovane od oblokanog crtača ,europejskih barikada neljudskosti ,Franje Tuđmana i njegove udružene zločinačke organizacije u cilju nestajanja jednog naroda.

Sa tim ustaškim zastupnikom (predsjednik udruge za odbranu ratnih zločinaca) je sjedio i sklapao planove Boriša Falatar,kandidat Naše stranke na izboru za člana predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda na predstojećim izborima.

“Kandidat Naše stranke za Predsjedništvo BiH: Bivši logoraši u šoku, Falatar se družio sa isljednikom zloglasnog logora Heliodrom.(Index.ba 19.05.2018.)

Mi dodajemo: Zgražava se i svaki časni i pošteni građanin Bosne i Hercegovine kojima su fašizam i zločinački naumi strani.

2.Jerko Ivanković Lijanović – Osuđeni robijaš

„Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, danas je pred Kantonalnim sudom u Tuzli osuđen na kaznu zatvora u trajanju od devet godina. Njegov savetnika Stipu Šakića osuđen je na godinu dana zatvora, prenose federalni mediji.

Lijanoviću se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 28. septembra 2015. do 18. juna 2016. godine. (Blic 16.01.2018.)“

Njima , njihov obraz dozvoljava da se kandidiraju i to je njihov problem.

Ali tu ima jedna dublja konotacija,jedna posebna kvaka:

Dobronamjernost kandidature!

Ne kandiduju se oni za predsjedništvo.Oni su minorci i gubitnici.Njihova kandidatura se može smatrati podrškom Draganu Čoviću.

Svaki glas Falataru i Lijanoviću je glas za Dragana Čovića.

Upravo tako!

Jedini stvarni oponent i rival Čoviću na predstojećim izborima je Željko Komšić.

Čović ima zagarantovane ,uglavnom proustaške glasače. (Čast izuzetcima.Molim časne i zavedene birače da mi oproste na izrečenoj konstataciji).

“Demokratski” ,probosanski ,nesvrstani i kolebljivi glasači imaju četiri opcije.

Protiv Čovića , ujedinjena demokratska franta (“ljevica” ,ostali “demokrati” i tzv.domoljubi ) ,na čelu sa Komšićem bi imali velike šanse za pobjedu na izborima.

Ovako neukim i koloebljivim glasačima robijaš i autsajder će najvjerovatnije odvući jedan dio glasova , dovoljnu da zaprisegnuti neofašista Čavić pobijedi Komšića.

Jerko Lijanović se nije mogao ni kandidovati za člana predsjedništva, ako ćemo slijediti osuđujuću presudu ,niti ima šansse da išta uradi .Ali on je sa istog podneblja kao i Dragan Čovići ,nejgov bivši talđija u nekim kriminalnim radnjama . Uostalom,njemu je u interesu disolucija Bosne,jer tada ne bi služio 9 godina zatvora.

Kandidatura Ivankovića je farsa:

“Zbog utaje poreza protiv Jerka Ivankovića Lijanovića i njegove braće Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je još 2005. podignulo optužnicu. Prvooptuženi u tom predmetu bio je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, kojem se sudilo za zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i primanje mita. ”

Braća po lopovluku i idejama bi (kao) da rade jedan protiv drugog.Ma hajte molim vas!

Šta je vodilo Našu stranku da kandiduju Falatara i da rade protiv BiH , ne znamo!?

Nismo politički analitičari ,niti poznavaoci zbivanja u stranki,koja ćak nema ni osmišljen politčki program,osim napadnih pokušaja predstavljanja krajnje populističkih ,samoreklamerskih selfija.

Subjektivna razmišljanja nikada nisu dobru vodila.Ali ne mogu se zadržati.Isplivaće.Kad tad!

Jer svaki glas Draganu Čoviću je glas za Milorada Dodika i početak radova na pokušaju disolucije Bosne i Hercegovine.

A Latini kažu : Boj se Danajaca kad ti darove nose.

Eto ,bosanskohercegovčki glasači na vama je; imate mnogo opcija,a samo jedna je prava.