Josip Vričko se upisao u monstruozne morbidnjake

 

Nećemo opširno.

Više nam nema smisla trošiti riječi na pogan, bagru , fukaru,  i monstruozne morbidnjake.

Uvijek ostaju isti , ali  kad tada pokažu svoje pravo lice.

Ne moš’  ba ti  promjeniti onoga od koga se pita ne pravi.

Međutim sramotno da je Josip Vričko istovjetnom retorikom one poganulje,  izjednačio genocid u Srebrenici sa stradanjem okorjelih ustaških koljača u Blajburgu ( uz duboko izvinjenje ,dužno poštovanje i saosjećanje sa nevinim žrtvama).

Toliko o legimitetu onoga koji na sve načine pokušava oprevdati zdržuženi zločinački poduhvat povampirenog nacional  fašizma,  ustaške tvorevine Herceg Bosne i idejnog tvorca,povampirenog neo ustaše  Franje Tudžana.

Kako ćeš bolan opravdati ustaška klanja u poslijednjem  velikom  ratu. Gdje ti ljudskost da klanja u HDZ-ovim konc logorima,Ahmiće ,Čovićev ratni sabirni logor,    etnička čišćenja i ustašku političku prema nehrvatima izjednačih sa genocidom u Srebrenici?.

Pitamo se, da li je to lična  osveta Bosni  što je dobio nogu u Oslobođenju,pa krenuo na krajnju paklenu , povampirenu stranu, ili je ustaštvo imao zabetonirnao u srcu, ali kao i sve prelivode , živio za kintu više,bez obzira koja će je kriminalna  organizacija  platiti.

Jednom rekosmo:

Ima ljudi i ljudi.

A ima i zločinaca i neljudi. U ovu grupu spada pogan, bagra i fukara.Na volju vam gdje će te svrstati Josipa Vrička. Nikako ne možete pogriješiti.